onsdag 21 maj 2008

Ge SVT till landsbygden

Att flytta SVT är ett utmärkt regionalstöd!
Farhågorna att den erfarna personalen inte skulle följa med och att det skulle påverka kvaliteten i produktionen negativt, de farhågorna är troligen överdrivna. De flesta skulle nog följa med om de får chansen att bo utanför Stockholm. Det är också nedvärderande mot alla som bor utanför Stockholm. Folk på landet har tillräcklig kunskap.

Dessutom ska vi ju ha en levande landsbygd. Och vad kunde vara bättre än att låta folket på landsbygden visa vad svensk kultur verkligen är! Trendnissarna i Fjollträsk har ju visat att de inte klarar av uppgiften och man kan ifrågasätta om de har kontakt med det riktiga Sverige.

Inte minst skulle det vara välgörande för Stockholm med sina överhettade system för bostadsförsörjning och trafik om ett större antal personer tvingades flytta. Till det kommer att skatteunderlagen skulle öka på de orter där SVT skulle läggas. Då skulle ju de orternas bidragsberoende från Stockholmarna minska. Det här är ett av de tillfällen när man kan vinna på både gungorna och karusellerna…

Och man ska inte glömma att de riksdagsmän som kan ro hem SVT till sitt län, nog kan räkna med att bli återvalda så många gånger att de aldrig mer behöver arbeta som vårdbiträden, om de ens behöver arbeta alls.

(Ovanstående är en travesti på Bergquist Lokaliseringsutredning)