torsdag 8 maj 2008

Galningar med gevär

Hur kommer det sig att en person får ha vapenlicens om den är så psykiskt sjuk att den inte kan ansvara för sina handlingar?

I Rödby fanns alltså ett gäng tonåringar som ägnade sig åt kvalificerade trakasserier av andra invånare, utan att tonåringarnas föräldrar gjorde något. Taskigt för dem att en av de trakasserade var en psyksjuk kille som helt lagligt hade vapen hemma. Vem som helst kan ju räkna ut var det landar.

Den psyksjuka killen hade flera gånger vänt sig till polis och socialtjänst, som inte gjorde något. Han hade också varit intagen på psyket.

Rödby verkar vara ett riktigt sömnigt ställe. Ingen myndighetsperson vare sig ser problemet med ungarna, eller ser problemet med vapen hos en person som inte är ansvarig för sina handlingar.

Om jag inte tar fel har åtminstone läkare anmälningsskyldighet när det gäller vapen, om en patient är olämplig. Och det måste ha varit en eller flera läkare inkopplade på den här killen tidigare. Det skulle också förvåna mig om inte socialen varit på hembesök efter utskrivningen från psyket, han hade ju barn...

Låter som ett rätt bra ställe att jobba på som myndighetsperson. De behöver inte göra något.