lördag 20 februari 2010

extremt väder

Oh nej, det snöar på vintern! Och 10 minusgrader!! Det är verkligen extremt väder. Förmodligen orsakat av global uppvärmning. Under såna extrema omständigheter kan vi inte begära att trafiken eller snöröjningen fungerar.

Men vänta nu, ligger inte Sverige vid polcirkeln? Är det så ovanligt med snö och minusgrader vid polcirkeln?

Hur kommer det sig då att varken trafik eller snöröjning fungerar när det kommer snö och är minusgrder? Dvs normaltillståndet en svensk vinter.

På något sätt verkar det ha kommit in ett normativt element i vår syn på klimatet. Det är helt enkelt fel när det är kallt och snö. Oavsett om det är normalt så är det fel.

Jag tror att våra politiker och tjänstemän har låtit sina drömmar påverka sitt värv.

Kanske är det så att svensken betraktar semestern som sitt 'riktiga' liv och tillvaron på ljumma semesterorter som den mer verkliga. Vardagen, på väg till jobbet i mörker och snöslask, med hela dagen inomhus i klimatanläggningar, det är bara ett nödvändigt ont för att kunna nå det riktiga livet. Vardagen försöker man förtränga. "Det är inte sån jag är egentligen".

Det har gått väl långt när konsten att framställa sig inför sig själv i syfte att få en positiv självbild, när det resulterar i att man inte handlar upp snöröjning eller köper tåg som inte klarar klimatet, då har det gått väl långt.

Numera utfärdar tom SMHI varningar för snö.

Det verkar som om svenska folket har rejäla problem med identiteten.

Kom hem svenska folk!


DN
DN
SVD