fredag 11 juli 2008

Jazzfestival utan jazz

Stockholms 'jazz'festival är inte längre en jazzfestival eftersom den knappt innehåller någon jazz (oavsett försommarens tragiska händelse).

Själv har jag gått på alla jazzfestivaler sedan de startade. Men de sista åren har jag valt att avstå pga bristen på jazz. Och jag är inte ensam om det.

Jazzfestivalen togs för några år sedan över av mannen som misslyckades med att få vattenfestivalen att bära sig. Man tror inte att det ska vara möjligt att misslyckas med ett sådant uppdrag som vattenfestivalen, men han lyckdes med bedriften.

Efter att ha lyckats misslyckas fick han inte sparken av staden eller Stockholm Information Service, istället fick han ett nytt uppdrag. Och han håller sakta men säkert på att köra även det nya uppdraget Jazzfestivalen i botten. Inte minst förstör han det etablerade varumärket genom att låta programmet domineras av annat än jazzmusik. Motivet - annan musik drar mer publik.

Kan ingen stoppa karln?!
Hur mycket ska man behöva misslyckas i stockholms stad innan man får ta konsekvenserna? Ge honom hans väl förtjänta avsked!!

Eller starta en formell rockfestival och låt honom leka med den om hans gamla kompisar i stadshuset promt ska ge honom en sinekur.

Ni som gillar jazz kan istället gå på jazzfestivalen på restaurang Landet 11-12 juli. Eller på Glenn Miller café. Där spelas det jazz!!